29 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΦΟΥΡΝΑΡΑΙΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΩΝΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ....


Θα μου πεις βρε AKRAT γιατί μας τα πρίζεις με το παρελθόν ; Έ όσο με ανέχεστε θα τα γράφω.... Μετά είναι και κάτι άλλο... Νομίζετε ότι δεν θα τα ξαναζήσουμε πολλά εξ' αυτών ; Γι αυτό παρατηρώ όσο μπορεί ένας εργάτης τον ΜΙΚΡΟ ΡΩΜΙΟ, την εφημερίδα ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ και ότι άλλο αυθεντικό κείμενο μου δίνεται σαν ευκαιρία... Επίσης και προσωπικές εξιστορήσεις που σύντομα ελπίζω να σας δόσω από παλαιούς ανθρώπους...

Το ψωμί είναι κάτι ΤΟ ΙΕΡΟ. Δεν φαντάζομαι κανείς μας να πετάει το ψωμάκι. Οι αρχές των πατεράδων μας το απαγορεύουν. Κάντο φρυγανιά, κάντο με τον κυμά κάτι.... Αλλά ούτε ένα ψίχουλο δεν πρέπει να πετάγεται...

Και πάνω στο ψωμί οι φουρναραίοι της κατοχής και οι συναμαρτούντες κρατικοί υπάλληλοι δηλαδή όλο το ρουφιανομάνι, οι άνθρωποι της τάξεως κάναν τις λίρες και τις περιουσίες... Και τώρα οι επίγονοι είναι ευηπόληπτοι.... Κοσμοκράτορες και αφ' υψηλού....

Και πάτησαν πάνω στην νοθεία και την κλεψιά... Τες πάντων θα τα διαβάσετε.... Αυτό που μου έκανε εντύπωση στο άρθρο που θα διαβάσετε είναι ότι κάνει αντιπαραβολή ανάμεσα στους προπολεμικούς φουρναρέους και τους κατοχικούς. Δεν το πολυκατάλαβα... Μεταλλάχθηκαν ή ήλθαν νέοι ; Μετά αυτό που κατάλαβα είναι ότι το κράτος πήγε να τους βάλει μια φορολογία και οι νταβέλληδες το παίζαν ότι δεν βγάζουν τίποτα... Και τόλμησαν να δώσουν και τα κλειδιά - συμβολικά - φαντάζομαι στο κράτος... Κάτι μου θυμίζει...


Ας απολαύσουμε εργατική γραφίδα του 1945....













      ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

      6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1945




                    ΟΙ ΑΡΤΟΠΟΙΟΙ ΛΗΣΤΑΙ – ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΙΑΣ



Ανάμεσα στο ληστρικό και τυχωδιοκτικό συγκρότητμα των νεόπλουτων της Κατοχής βρίσκεται μεγάλο μέρος των Αρτοποιών. Όπως όλη η φάρα τους, έτσι και αυτοί δεν είναι διατεθημένοι να δώσουν δεκάρα από τον μπεσαχτά τους, για την οικονομική ανασυγκρότηση του Κράτους τους, αλλά επιμένουν στο φόρτομα όλων των βαρών στην πλάτη των φτωχών.
Έτσι οι Αρτοποιοί παρέδωσαν τα κλειδιά στο Κράτος για να αποδείξουν πως είναι φτωχοί βιωπαλεστές και δεν κερδίζουν παρά ένα μεροκάματο που δεν τους φθάνει να συντηρηθούν.
Μ’ αυτόν τον τρόπο θέλουν να αποφύγουν 1ον κάθε οικονομική επιβάρυνση και 2ον να σκεπάσουν όλο το ληστρικό και δολοφόνο παρελθόν τους.
Οι σημερινοί αρτοποιί δεν είναι οι προπολεμικοί βιοπαλεστές είναι οι άνθρωποι της λίρας και των ακινήτων που απόχτησαν στην κατοχή ληστεύοντες και δολοφονούντες τον λαό.
Πως πλούτησαν και εις βάρος ποιών ;
1ον. Η διαφορά της απόδωσις των αλεύρων που αρχίζει με την μπομπότα στα τέλη του 1941 και συνεχίζεται και εις τα άλλα άλευρα.
Από την μπομπότα είχαν περίσευμα περί τις 60 οκάδες ψωμί σε 100 οκάδες αλεύρι, στα δε άλλα άλευρα πάνω από 100 οκάδες ψωμί στις 100 οκάδες.
Αυτό το πετύχεναν 1ον με την δωροδοκία αυτών που βρίσκονται στις δοκιμές και 2ον με την δροδοκία των χημικών και λοιπών κρατικών οργάνων που είχαν οριστεί να επιβλέπουν την ποιότητα του ψωμιού έτσι η φτωχωλογιά αντί για ψωμί έπερνε μια λάσπη, και το πολύ νερό μετατρέπονταν σε λίρες για τους αρτοποιούς.
2ον Αν οι διαφορές της απόδοσης ήτανε ληστεία για τον λαό η νοθεία ήτανε δολοφονία.
Στην νοθεία χρησιμοποίησαν κάθε καταστρεφτική ουσία για τον ανθρώπινο οργανισμό, αρχίζει από το πίτουρο, τον σκουπόσουρο, προσωράει εγκληματικά στο πριονίδι, και κορυφώνεται στην ριζόφλουδα στην πιό καταστρεφτική ύλη για τα έντερα και το στομάχι. Έτσι σαδιστικά βλέπουνε τα θύματά τους να τα κόβει ο πόνος των εντέρων, των στομαχιών να πεθάνουν και αυτοί να θησαυρίζουν.
3ον Τα πλαστά δελτία ήταν η «νόμιμη» κερδοφόρα πηγή. Αρχίζει ο αριθμός της πάνω από 200 στους μικροαρτοποιούς και ξεπερνά τα χίλια στους μεγάλους. Η κομπίνα αυτή γίνονταν με τους ανωτέρους υπαλλήλους του υπουργείου και τις επιτροπές ελέγχου.
Οι επιτροπές ελέγχου αποτελούνταν από τους χρυσοκεντημένους «έντιμους» αξιωματικούς του Ελληνιικού στρατού. Τα κτήνη αυτά δεν περιορίζονταν στα δικά τους πλαστά δελτία αλλά όταν μαθαίνανε πως κάποιος φτωχός πέθανε και θαύτηκε χωρίς άδεια πέρνανε το δελτίο από απορφανισμένη μητέρα, ή γυναίκα, για να μεγαλώσουν οι μετοχές της ληστρικής επιχείρησής τους. Έτσι οι φτωχοί βιοπαλαιστές της προπολεμικής περιόδου αρτοποιί πλούτισαν με το μέσο της ληστείας και της δολοφονίας.
Βοηθό στο εγκληματικό τους έργο είχαν όλο το διιαφθαρμένο απαράτ του κρατικιού μηχανισμού, αρχίζοντας από τους πρωθυπουργούς, υπουργούς, ανώτερους υπαλλήλους των υπουργείων, εισαγγελείς, χημικούς, αστυνομικούς κλπ. Όλοι αυτοί ήταν μέτοχοι και πληρώνονταν με τα ζεμπίλια το ψωμί, τα άλευρα και τις λίρες που στέλνονταν για μπαχτίσι από τους αρτοποιούς. Ήταν συνένοχοι για την νοθεία κια δολοφονία που γίνονταν από τους αρτοποιους.
Όλοι αυτοί, η μαφία, είναι δοσίλογοι και θα λογοδοτήσουν και θα τιμωρηθούν όχι από τους ομοίους ων (γιατί αυτό δεν γίνεται ) αλλά από την φτωχολογιά.
Στην προκειμένη περίπτωση της έκτακτης εισφοράς, αν το κράτος τους είχε τη δύναμη και τη θέληση να επιβληθεί, δεν θα έστελνε τους υπαλλήλους του στους φούρνους για να εξακριβώση τα σημερινά κέρδη των αρτοποιών, αλλά θα έκαμε κατάσχεση των περιουσιών που είναι δυνατή η εξακρίβωσή τους.
Η σημερινή ενέργεια του κράτους είναι μια κωμωδία και τίποτε πεισσότερο.

14 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. όντως

      μαγική γραφή και τα ξέρει από τα μέσα καλά... έχει ζήσει την κλεψιά από μέσα...

      Διαγραφή
  2. Και οι διάδοχοι τους στον ιδιο δρόμο βαδιζουν,εδω και χρόνια μειώνουν το βάρος του ψωμιού με τις ευλογιες του κρατους,εχουμε φτάσει επισήμως να πληρωνουμε μισόκιλο και να αγοράζουμε 380 γραμμάρια...Μαφία ολόκληρη ο χώρος,όλο το κύκλωμα σίτος-άλευρα άρτος,όπως λέγανε παλιά,και θύμα ο καταναλωτής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σοβαρά μιλάς ??

    δεν το έχω προσέξει

    θα ζητήσω να ζυγιστεί το ψωμί μου και θα κόψω μούρες να δω αντιδράσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είναι αλήθεια πως το "κιλό" το ψωμί ζυγίζει
    με την επίσημη κρατική έγγριση 700-750
    γραμμάρια!

    Λες να ξαναφάμε πριονίδι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε όχι ανάθεμα όχι ειλικρινά δεν το πιστεύω να φτάσουν ως εκεί

      τώρα θα μου πεις...

      ε όχι στο 2013 !!!!!!!!

      Διαγραφή
  5. Τρομερό!

    Πόσοι όμως συμφωνούν...
    Χαιρετισμούς,
    αστοριανή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπέρα Αστοριανή

    αυτά τράβηξαν οι γονείς και οι παπούδες μας

    πόσοι συμφωνούν ???

    ελάχιστοι όπως πάντα

    ε και???


    και εγώ χαιρετώ την αγαπημένη δεύτερη πατρίδα του πατέρα μου την Νέα Υόρκη που λάτρεψε και που δεν μίσησε έστω και αν τον πιάσαν "σκαστό" και τον έστειλαν οίκαδε.... με λερωμένο διαβατήριο

    την λάτρευε πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλώς σε βρήκα, οι φίλοι που μιλούν για τα γραμμάρια, έχουν δίκιο, σε βρίσκω ανενημέρωτο...χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα κάπως καθυστερημένη κι από μένα, που η Google έχει βαλθεί να μου κάνει δύσκολη τη ζωή.
    Ειδικά στα μηνύματα, που στέλνω, και φτάνει το ένα στα πέντε.Τώρα πια το συνήθισα μα οι περισσότεροι φαντάζομαι πως θα το αποδίδουν σε άλλους λόγους. Όμως τώρα είμαι εδώ(βρήκα τρόπο)και θα ήθελα να πω πως όχι δεν μας τα πρήζεις με το παρελθόν. Κάθε άλλο.Λείπουν αυτά τα θέματα, και τα περισσότερα βρίσκονται με δυσκολία.Πολύ ενδιαφέρον θα έχουν οι προσωπικές εξιστορήσεις όπως και οι αγώνες των εργατών και οι νοθείες που έκαναν οι μαυραγορίτες και οι βοηθοί τους.Οι περισσότεροι έχουμε άγνοια κινδύνου.
    Την πείνα της κατοχής όσοι δεν τη ζήσαμε την ακούμε σαν παραμύθι που καταχωρούμε σε όσα εμείς δεν πρόκειται να ζήσουμε για κανέναν λόγο, τι να λέμε τώρα ..
    Η Ευρώπη είναι ένας πολιτισμός με χαμηλό κίνδυνο να ξαναπεράσει τα ίδια, έχει πάρει τα μέτρα της, κλπ,κλπ,κλπ.
    Κι αν στην Κατοχή νοθεία στο ψωμί γινόταν με τα ριζόφλουδα που τώρα αποκαλούνται ωφέλιμες φυτικές ίνες, που να μάθει ο κόσμος από τι φτιάχνονται οι λιχουδιές που προτιμά στις πολιτισμένες εξόδους του!! Γι'αυτό αξίζει να ακούμε ιστορίες. Μαθαίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι καλώς ήλθατε στο τσαρδί

      όλα είναι και θέματα ιστορίας

      Διαγραφή
  9. ...θυμαμαι οταν πηγαινα στο φουρνο ακριβως πισω απο την Αγ.Τριαδα,ο φουρναρης εβαζε το καρβελι(α) πανω στη ζυγαρια και αν τα κιλα δεν ηταν σωστα, τοτε εκοβε μια φετα απο ενα ψωμι που ειχε διπλα του και τα εφερνε στα ισα...ο ιδιος εβαζε και τα ψωμακια για ψησιμο αφου τα περναγε μια με το ξυραφι-για να ανοιξει απο πανω- το οποιο ειχε φυλαγμενο αναμεσα στα χειλια του..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ??????


    φούρναρης ήταν αυτός ή δολοφόνος????


    άκου ανάμεσα στα χείλια του ξυράφι.... μπρρρρρρρρρρρρ

    εκτός αν θέλετε να το κάνετε εσείς όχι σε κανένα ψωμάκι... αλλά πουθενά αλλού... οπότε ως απειλή είναι μεν έξυπνη αλλά ωραία θα ήταν στην ηλικία μου να φύγω σαν ήρως... αν είναι σαν φαντασίωση με ανατρίχιασε η πιθανότητα σφάλματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

λαλατε