10 Μαΐου 2010

H επιστροφή της νόσου του Χάνσεν...

Το blog τούτο είναι προφητικό τελικά... Παλαιά ... είχα πει για το θέμα τούτο πολλά...
Δεν είναι τυχαίο... ξέρω τι γίνετε στην χώρα ΜΥΡΙΖΟΜΑΙ...
Μετανάστευση χωρίς όρια (πως το είπαμε ελεύθερα σύνορα...) φτώχια ανήλια σπίτια ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ εστίες μόλυνσης...

Και να.... ΞΑΝΑΗΛΘΕ...

Μην πανικοβάλλεστε. Μια ασθένεια είναι. ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ... ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.....

Ποιά κατάρα θα μας ξαναβρεί σαν έθνος γαμώτο?????????????????
Σαν Κυμαίος με δύο λεπροκομεία παλαιά... είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος.... Το πρώτο της Ελληνικής δημοκρατίας φτιάχτηκε στην Κύμη. Ο καλύτερος φίλος του συγχωρεμένου πατέρα μου είχε τρεις αδελφάδες με νόσο του Χάνσεν...

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΒΙΑ.... ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΚΑΘΕ ΕΞΑΝΘΗΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΛΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ... ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ...
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΩΝΩΣΗ...


ΑΠΌ http://thenetwar.com/2010/05/mnimes-tou-efialti-tis-spinalogkas-stin-kriti/
Οπως έγινε γνωστό, δέκα άτομα από ένα μικρό χωριό έχουν προσβληθεί από τη συγκεκριμένη νόσο, αλλά δεν δέχονται να μπουν σε πρόγραμμα θεραπείας επειδή φοβούνται πως θα στιγματιστούν κοινωνικά.
Ζουν απομονωμένοι σε άθλιες συνθήκες. Οι συγγενείς τους έχουν απομακρυνθεί φοβούμενοι πως θα κολλήσουν, αφού η νόσος είναι μεταδοτική αλλά και θεραπεύσιμη πλέον.
Το όλο θέμα παρακολουθεί η καθηγήτρια της Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης εκ μέρους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Ν. Τόσκα, που κατήγγειλε το σχετικό γεγονός στον εισαγγελέα, ενώ ενημερώθηκε ο νομάρχης Λασιθίου και ο νομίατρος. Χαρακτηριστικό της υπευθυνότητας και της διαθεσιμότητας των φορέων να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας είναι το γεγονός πως, μετά την ενημέρωση των προαναφερόμενων παραγόντων, η απάντηση που έλαβε η κ. Τόσκα είναι πως «δεν έχουμε αυτοκίνητο να τους μεταφέρουμε, ενημερώστε το υπουργείο Υγείας»!
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Πατρίς», ο ένας από τους ασθενείς είναι ήδη παράλυτος, τυφλός και έχει ακρωτηριαστεί το ένα του πόδι. Οι συγκεκριμένοι ασθενείς είναι ηλικίας 50 έως 80 ετών, αλλά υπάρχει και ένα παιδάκι ηλικίας δέκα ετών το οποίο ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία του ούτε να μεταφέρει τη νόσο σε άλλα άτομα.
Στην Κρήτη υπάρχουν 14 ασθενείς στο Νομό Λασιθίου, 3 στο Νομό Ηρακλείου και 4 στο Νομό Χανίων, αλλά οι αρμόδιοι πιστεύουν πως ο αριθμός είναι μεγαλύτερος.
Η λέπρα είναι ιάσιμη ασθένεια πλέον, αφού η θεραπεία ανακαλύφθηκε τα τελευταία 50 χρόνια. Η νόσος αντιμετωπίζεται με αντιβίωση και για τους ασθενείς που κάνουν θεραπεία σταματάει η μεταδοτικότητα σε μερικές μέρες έως μερικούς μήνες.
Υπενθυμίζεται ότι στο νησάκι Σπιναλόγκα, στον κόλπο Μιραμπέλλου, είχαν μεταφερθεί όλοι οι λεπροί της Κρήτης, για να μην κολλήσει ο υπόλοιπος πληθυσμός. Το λεπροκομείο έκλεισε το 1957. *
Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ


ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΕΖΑ ΤΒ

21 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΛΕΠΡΑ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ...
Σοκ έχει προκαλέσει στην Κρήτη η αποκάλυψη της καθηγήτριας Δερματολογίας του πανεπιστημίου του νησιού, Νίκης Τόσκα, ότι εν έτει 2010 21 άνθρωποι νοσούν από λέπρα! Με βάση, μάλιστα, τα λεγόμενα της καθηγήτριας, πολλοί εξ αυτών ζουν σε ένα μικρό χωριό του Νομού Λασιθίου και αρνούνται από ντροπή να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθούν σε φαρμακευτική αγωγή. Σύμφωνα με την κ. Τόσκα, ασθενείς από το Λασίθι έχουν εμφανή πλέον τα συμπτώματα της νόσου. Ενας έχει τυφλωθεί, άλλος έχει ακρωτηριαστεί και παρ’ όλα αυτά αρνούνται να συνεργαστούν με τις αρμόδιες Αρχές και να νοσηλευτούν. «Εχω ενημερώσει τον νομάρχη και τον εισαγγελέα Λασιθίου. Είναι αδιανόητο στις μέρες μας να υπάρχουν ασθενείς με Χάνσεν και να μη θεραπεύονται».

Δεκατέσσερις ασθενείς, όπως ανέφερε η ίδια, έχουν καταγραφεί στον Νομό Λασιθίου, τρεις στο Ηράκλειο και τέσσερις στα Χανιά. «Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι, αλλά ντρέπονται για την ασθένεια και κρύβονται, με αποτέλεσμα να μην ακολουθούν τη θεραπεία».
Ο νομάρχης Λασιθίου, Σήφης Αναστασάκης, μιλώντας στο «Εθνος», τόνισε ότι η Νομαρχία δεν έχει ενημερωθεί για έναν τόσο μεγάλο αριθμό ασθενών. «Αν ισχύουν τα όσα αναφέρει η καθηγήτρια, θα έπρεπε να έχουμε ενημερωθεί εδώ και καιρό. Αυτό είναι το ενδεδειγμένο. Εχω ήδη αποστείλει έγγραφο στη ΔΥΠΕ Κρήτης και πλέον ζητώ να καταγραφούν επίσημα όλα τα περιστατικά που υποστηρίζει η κ. Τόσκα».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η μοναδική περίπτωση που είναι σε γνώση της νομαρχίας και η οποία είναι καταγεγραμμένη από τις υγειονομικές υπηρεσίες είναι αυτή ενός ηλικιωμένου Χανσενικού που ζει σε χωριό του Λασιθίου. «Ο άνθρωπος αυτός νοσεί χρόνια. Ομως ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή. Ζει μαζί με την κατάκοιτη αδελφή του. Και τους δύο φροντίζει η τρίτη αδελφή τους, η οποία είναι γιαγιά δύο μικρών εγγονιών. Τελευταία ο ηλικιωμένος δεν συνεργαζόταν και δεν έπαιρνε την αγωγή του. Για προληπτικούς λόγους ζητήσαμε από τη γυναίκα να εξεταστεί. Το ίδιο ζητήσαμε και για τα εγγονάκια της. Από το νοσοκομείο μάς ενημέρωσαν ότι η γιαγιά αποδείχθηκε θετική στη νόσο, ενώ τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά για τα δύο παιδιά».
Σύμφωνα με τον κ. Αναστασάκη, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ήταν εκείνη που ενημέρωσε για την περίπτωση της συγκεκριμένης οικογένειας τόσο την Εισαγγελία Λασιθίου όσο και την καθηγήτρια Δερματολογίας. Είναι ενδεικτικό ότι η Εισαγγελία Λασιθίου ασχολείται με τη συγκεκριμένη υπόθεση από τον Οκτώβριο του 2009, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ωστόσο ο ηλικιωμένος αρνούνταν κατηγορηματικά να φύγει από το σπίτι του. Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, ο ηλικιωμένος θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Ευαγγελία Καρεκλάκη

ΠΡΕΖΑ TV
8-5-2010

6 σχόλια:

  1. Πώς την κόλλησαν; Πώς εξαπλώθηκε; Σήμερα; Στον ΚΑ΄ αιώνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ενημερωθεί ο κόσμος από τα ΜΜΕ. Μόνο αυτό θα βοηθήσει. Όχι μόνο από το Internet. Να γίνουν συζητήσεις από ειδικούς και στα σχολεία να ασχοληθούν οι δάσκαλοι. Όπως πάντα στην Ελλάδα την τελευταία στιγμή θα τρέχουμε και δε θα φτάνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδες ηρεμια!!!
    Επιστροφη και αιδιες!!!
    Στην ελλαδα επικρατη το ρητο "η καθαριοτης μιση αρχοντια"!
    Ας καθαριζουμε τα σωματα και τα σπιτια μας!!
    Δεν χριαζονται τιτλοι τυπου "H επιστροφή της νόσου του Χάνσεν..." "Λεπρα ξανα" "Το στιγμα επανερχετε" κτλ.
    21ο αιωνα και στιν ελλαδα αυτα λιτουργουν απλα ως φοβος!!
    Καταρχας τα κρουσματα στην κριτη ειναι ατομα ανω των 55 και κριβοντουσαν για να αποφυγουν τον στιγματισμο και τον φοβο που θα προκαλουσαν και ετσι κατα τυχη τους ανακαλυψαν...
    Ειδατε να επαθε κανεις τπτ;;
    ΟΧΙ! Δεν ειναι τα πραγματα οπως ητανε παλαιοτερα...
    Η νοσος αυτη πλεον δεν σκοτωνει και δεν ριμαζει οπως πριν απο 80χρονια!
    Βρικαν τωρα πατηματα με μια σειρα 1-2 βιβλια βρικαν και 2 οικογενιες ξαχασμενες και κατι εγηνε...!
    Εαν αρχισουμε να ανισυχουμε για λεπρα στην ελλαδα του 2010 τοτε τη να πουν Ασια και Αφρηκη που εκει υπαρχη προβλημα και ομως ολα πανε καλα!
    ΠΕΡΙΠΟΥ 800 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΑ ΝΟΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΧΑΝΣΕΝ ΠΑΝΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΣΕ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΡΗΚΗ ΣΕ ΜΕΡΟΙ ΒΡΟΜΙΚΑ!
    Ας κοιταξουμε καλυτερα αλλα προβληματα και αλλες ασθενιες παρα τη νοσο Χανσεν ακομη και στα δυσκολα χρονια που περασαμε ειχαμε ελαχιστα κρουσματα σε σχεση με αλλα κρατη!!
    Καθομαστε και φοβιζουμε ο ενας τον αλλον χωρις λογο!!
    Ας καθαριζομαστε και ας τρωμε σωστα και δεν παθαινουμε τπτ!!
    Μην φοβαστε και μην βαζετε στο μυαλο σας αλλα και αλλα δεν υπαρχη περιπτοση αλλα ακομη και αυτο το ενα στο εκατομυριο να συμβει σε κανεναν καπου στην ελλαδα δεν θα παιθανει ουτε θα παθει κατι τα φαρμακα και οι θεραπιες απλα θα τα γιανουν ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα καλά η αρρώστια αυτή προηπάρχει, η
    μας την έφεραν οι ανεξέλεγκτοι,χωρίς
    κανέναν έλεγχο λαθρομετανάστες,γιατί κάτι τέτοιο ακούγετε.και αν είναι έτσι,τι σοη κράτος είναι η Ελλάδα?
    Μπές τε σκύλοι αλέστε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

λαλατε