08 Φεβρουαρίου 2009

ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ... ΑΡΓΗΣΑΝ... ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΡΓΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ...

Από το κτύπημα της Θάτσερ... είχαμε να ακούσουμε νέα... Η ήττα... ήταν αποφασιστική....
Και να από τον παγωμένο βορρά από τα βάθη της Βρετανικής εργατικής τάξης, από την Ουαλλία την Σκωτία και αλλού ξεπηδάν αυθόρμητα οι νέες ελπίδες...
Θα τους πούνε ρατσιστές... Θα τους πούνε μιάσματα... θα τους πούνε βρικόλακες του παρελθόντος...
Το βλογκ αυτό έχει ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ... Έχει μεταφέρει τα κείμενα των Μαρξ Έγκελς ενάντια στην μεταφορά φτηνής εργατικής δύναμης.. Επιπλέον ο γράφων ζει από παιδί στις φάμπρικες... Μυρίζει αυτά που συντελούνται... Βλέπει το μίσος των αφεντικών και την λατρεία των εργοδοτών προς τα καλά παιδιά τους... τους μετανάστες .... Στην Ελλάδα...
Όμως είναι αμόρφωτος με την τυπική έννοια της λέξης.. Ούτε καλή ορθογραφία της Ελληνικής ... Ούτε Αγκλικά... Μόνο ταξική όσφρηση.... (που ίσως να έχω ελπίζω...)

Οι ανταποκρίσεις ραγδαίες... Από το ΤVX διαβάζω...
"Χιλιάδες εργαζόμενοι σε μονάδες διύλισης, παραγωγής ενέργειας, χαλυβουργίας και παραγωγής χημικών στη Σκωτία, τη νότια Ουαλία και σε όλη την Αγγλία συμμετέχουν σε μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στη χώρα, με αίτημα την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας από Βρετανία κι όχι από αλλοδαπούς εργάτες.

Οι απεργίες πραγματοποιούνται σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους σε διυλιστήριο της Total στην επαρχία Λίνκολνσιρ, οι οποίοι απέχουν για τρίτη μέρα από τα καθήκοντά τους. Οι απεργοί διαμαρτύρονται για την υπογραφή σύμβασης με ιταλική εταιρεία ενέργειας για την κατασκευή νέας μονάδας διύλισης, που είχε ως αποτέλεσμα την πρόσληψη περίπου 300 Ιταλών εργαζομένων."


Επιτέλους ξύπνησε ένας γίγας νησιότηκος... Φαντάζομαι την new left... φαντάζομαι τους μικροαστούς φιλελεύθερους αναρχικούς της νήσου... Και λέω φαντάζομαι γιατί δεν ξέρω Αγκλικά... Θα φρίτουν... Στον απόπατο να πάνε....

το βλογκ αυτό από τις 12 Ιουνίου 2008 έχει τοποθετηθεί με βάση αρχές και κείμενα ενάντια στην απαξίωση της εργατικής τάξης ... ενάντια στην υποβάθμηση της εργασίας από τους εργοδότες με κείμενα σαφή... ανδρών που κανείς δεν αμφισβητεί την πίση τους στα δίκαια των καταπιεσμένων....

Θα θυμίσω μόνο τον Γερμανό Καρλ Μάρξ ......
"..... Ο σκοπός αυτής της εισαγωγής εργατών είναι ο ίδιος με την εισαγωγή Ινδών κούληδων στην Τζαμάικα, δηλαδή η διατήρηση της δουλείας. Αν οι εργοδότες του Εδιμβούργου πετύχουν, μέσω της εισαγωγής Γερμανών εργατών, να εξουδετερώσουν τις παραχωρήσεις που ήδη έχουν κάνει, αυτό θα έχει αναπόφευκτα τον αντίκτυπό του και στην Αγγλία. Κι αυτοί που θα υποφέρουν περισσότερο θα είναι οι ίδιοι οι Γερμανοί εργάτες, που στην Μεγάλη Βρετανία είναι περισσότεροι από τους εργάτες των άλλων εθνών της Ηπειρωτικής Ευρώπης. Αυτοί οι ίδιοι οι νεο-εισαγόμενοι εργάτες, όντας τελείως αβοήθητοι σε μια ξένη χώρα, θα βυθιστούν σύντομα στο επίπεδο του παρία.
Είναι ζήτημα τιμής για τους Γερμανούς εργάτες να αποδείξουν στους εργάτες των υπόλοιπων χωρών ότι και αυτοί, όπως οι αδελφοί τους στην Γαλλία, στο Βέλγιο και στην Ελβετία, γνωρίζουν πως να υπερασπιστούν τα κοινά συμφέροντα της τάξης τους και δεν θα γίνουν μισθοφόροι του κεφαλαίου στον αγώνα του ενάντια στην εργατική τάξη.."

Από τα παγωμένα εργοστάρια πετραιλαίου από όλα τα εργοστάσια της Μ. Βρετανίας ξεκινά μια νέα ελπίδα για το νησί και την Ευρώπη... Ας ευχηθούμε να κερδίσουν και να ξυπνήσουμε και εδώ...

Δεν ξέρω τι στο καλό λένε στο video... μπορεί και μωρίες... αλλά όταν ξυπνάς από το λίθαργο δεν ξυπνάς με πρόγραμμα ως και την τελευταία τελεία "ορθώς διατυπωμένη...." Βγαίνει ο βρυχυθμός ενός αγριεμένου ζώου...



Άλογα σκυλιά και όπλα ενάντια σε όποιον αντιστέκετε... Να τι ξέρουν οι καπιταλιστές...

4 σχόλια:

  1. Λες ν' αρχίσει να ξυπνά σιγά σιγά το μεγάλο και αγριεμένο θηρίο;;
    Καιρός ήτανε!
    Για να δούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τον Ίωνα πρέπει να κάνεις παρέα που μου τα λέει κι εμένα, αλλά εγώ απασχολώ αλλού το μυαλό μου...
    Καλό βράδυ, Ακρατ, φιλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνον ΕΣΥ και οι Νιου Γιορκ Ταιμς (για να δεις πως γράφονται και τα σωστά Ανκλικά) ξανάβγαλαν και ξέθαψαν τον Μαρξ, αυτή τη βδομάδα. Κάτι δεν πάει καλά (ή μήπως πάει καλά;) στον όμορφο ετούτο κόσμο της παγκοσμιοποίησης που τόσο ...έγχρωμος τείνει να γίνει και δε θα ξέρει ποιος ανήκει που.
    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Akrat,

    Αρχικά να σου πω ότι δεν έχω δει τα βιντεάκια που έβαλες γιατί είμαι στη δουλειά, αλλά έχω δει αρκετά για το θέμα στις Αγγλικές ειδήσεις.

    Νομίζω πως δεν τα βλέπεις καλά τα πράγματα. Υπάρχουν 2 εκ Βρετανοί που δουλεύουν εκτός. Σκέφτεσαι τι έχει να γίνει αν κάθε χώρα πει ότι θα προσλαμβάνω δικούς μου μόνο εργάτες. Αυτό δεν είναι ρατσιστικό; Νομίζω πως θεωρείς ότι οι Ιταλοί θα έρθουν να δουλέψουν στην Αγγλία με λιγότερα δικαιώματα από τους Αγγλους. Λοιπόν επειδή δουλεύω εδώ σου λέω ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Στην Αγγλία ο νόμος είναι ίδιος για όλους. Τόσα χρόνια εδώ δεν έχω πέσει ποτε θύμα κανενός εργοδότη. Ούτε έχω ακούσει κάποιον άλλο να πέφτει. Επομένως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για μεταφορά φτηνής εργατικής δύναμης.

    Κανένας μας που δουλεύει δεν είναι υπέρ της απαξίωσης της εργατικής τάξης ή υπέρ της υποβάθμισης της εργασίας από τους εργοδότες. Ο λόγος διαμαρτυρίας είναι λάθος γιατί δεν είναι ενάντια σε αυτόυς που ονομάζεις αφεντικά, αλλά εναντια σε άλλους συναδέλφους που απλά μιλάνε άλλη γλώσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

λαλατε