13 Ιουνίου 2021

ΤΟ ΧΑΣΙΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ..... ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821.... ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΜΆΛΛΟΝ

 Έψαχνα, που λέτε στο ΘΑΥΜΑΣΙΟ ψηφιακό αρχείο του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και των απογόνων του, κυρίως για θέματα της Ευβοίας και περί του εργατικού κινήματος. Αποτελεί δε το ψηφιακό αυτό αρχείο, πηγή υψίστης χρησιμότητας εις άπαντα τα άτομα που σχετίζονται για μελέτη διαφόρων ζητημάτων.

Και πέφτω πάνω σε μια διαμαρτυρία αγροτών από την ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ. Και παθαίνω πλάκα. Τι είναι τούτο.... Οι αγρότες δεν παρήγαγαν, φασολάκια, αμυγδαλίτσες ή πατάτες... Καλλιεργούσαν Ινδική κάνναβη, δηλαδή ΧΑΣΙΣ. Δεν ξέρω αν έχετε μυρίσει αυτό το φυτό  ποτέ. Μια φορά που το είχε μια σχέση μου, στην τουαλέτα της, για να παίρνει αγέρα και ήλιο το χάιδεψα και βρώμαγε το χέρι μου. Μια αηδία και μισή. Φαντάζομαι λοιπόν στρέμματα, ολάκερα με αυτό το φυτό. Αηδία. Βρώμα του κερατά. Μπλιαχ. 

Ωστόσο, οι άνθρωποι ακολουθούν, στην διαμαρτυρία τους, μια ορθή δομή. Το έγγραφό τους περιγράφει την ιστορία της καλλιέργειας. Από την έναρξη, λένε, του κράτους άρχισαν να καλλιεργούν την Ινδική κάνναβη. Και μάλιστα, όχι να την φυτεύουν, να την μεγαλώνουν και να την μαζώχνουν. Όχι μόνο ! Είχαν και την επεξεργασία μετά. Την έκαμναν σκόνη και δεν ξέρω τι άλλο. Και μετά την πωλούσαν. 

Δεν χρειάζεται να πω ότι αυτό με το χρυσό, είναι κάτι που πρέπει να το τονίσω... Χρυσός πολύς έρεε, λοιπόν.... Φραγκόπουλα.... Όχι σαν καλλιέργεια, τόσο πολύ... Η επεξεργασία είχε το πολύ ψωμί, μάλλον. Θα πρέπει να ήταν πολύ γνωστό το χασίς της περιοχής κάποτε. Δεν ξέρω ποια πόλη είναι εκεί κοντά και πως λέγονταν διεθνώς... Εξ' άλλου δεν έχω πάγει στα μέρη αυτά. Πάντως αν με διαβάσει κανείς ΝΑ ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ...  Παρότι δεν μου αρέσει το είδος αυτό και γενικά τα ναρκωτικά, δεν μπορώ παρά να έχω συμπάθεια με ότι καταπιάνομαι.

Εντύπωση, μου έκανε συνολικά η επιστολή... Το Ελληνικό κράτος απαγόρευσε την καλλιέργεια της Ινδικής Κάναβης αλλά επέτρεπε την επεξεργασία της, για να παραχθεί το χασίς. Και έτσι οι αγρότες, αγόραζαν φυτά από άλλες χώρες και τα επεξεργάζονταν. Λέμε τώρα... Γιατί όλα αυτά μου μυρίζουν λαθρεμπορίες, παρανομίες και τα τοιαύτα...

Η ζωή.... Η ζωή δεν είναι νόμιμη πάντα. Διαβάζοντας την ιστορία και μελετώντας μυστήρια θέματα, που βρίσκω από σπόντα.... Φαντάζομαι πολύ περίεργα πράγματα για την χώρα. Έχω βρει πχ ένα κείμενο επί Όθωνα που όριζε την φορολογία εισαγωγής εξαγωγής του οπίου... Ωραία πράγματα....

Ο αγώνας λοιπόν κατά των ναρκωτικών, προϋποθέτει , την αυτογνωσία. Φανατισμοί και δάκτυλα που δείχνουν τον στόχο δεν είναι επιτρεπτές διαδικασίες. Ο λαός μας φαίνεται πέρασε μέσα από τα ναρκωτικά. Είχε μεγάλη αγάπη για αυτά. Πχ κατά τον μεσοπόλεμο μου έλεγε ο πατέρας μου τα ναρκωτικά ήταν κυρίαρχα στην ΑΘήνα...

Εύχομαι να μελετάμε και να είμαστε προσεκτικοί. Επίσης να βοηθούμε την κοινωνία να ξέρει ότι η ΞΕΝΕΡΩΤΗ ζωή είναι πιο αληθινή. ΌΧΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ. Απλά πιο αληθινή...







 

3 σχόλια:

  1. ..πικρές "κρυφές" αλήθειες!!! Ωραιοποιούμε καταστάσεις, γινόμαστε υπόλογοι μιας κάποιας συσκότισης, τα πραβλέπουμε ανάλογα με το ΤΙ συμφέρει... και "με τον ΙΟ, ενισχυμένο ή...αδύναμο"... προχωράμε ελπίζοντας... ΣΕ ΤΙ? ας απαντήσει κάποιος πολύξερος... Σε χαιρετώ από το Μακρονήσι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ελλαδικό κράτος είχε απολαβές και από την καλλιέργεια και την επεξεργασία μεχρι που μπήκαν στη μεση η Άγγλοι: "Η οριστική απαγόρευση της καλλιέργειας της κάνναβης το 1936 ήταν επίσης άμεσα συνυφασμένη με αγγλικές και αμερικανικές επιταγές. Το αγγλικό κράτος μάλιστα εκβίαζε το ελληνικό ότι εάν δεν σταματήσει η καλλιέργεια και η εξαγωγή κάνναβης (κυρίως χασίς στην Αίγυπτο) θα έπαυε να αγοράζει σταφίδα. Οι λόγοι βέβαια δεν ήταν επειδή ενδιαφέρονταν για το κοινό καλό, αλλά αφορούσαν την ενδυνάμωση της εξαγωγής του ινδικού χασίς που αποτελούσε αγγλική αποικία, όπως επίσης και στην μετρίαση της κατανάλωσης του ελληνικού χασίς από τους Αιγυπτίους εργάτες με σκοπό την μεγαλύτερη αποδοτικότητά τους για μεγαλύτερα κέρδη για τους αποικιοκράτες." (https://anarchypress.wordpress.com/2019/08/20/%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%84-2/).
    "Επίσης, το 1906 το ελληνικό κράτος για πρώτη φορά είχε επέμβη στα χωράφια που καλλιεργούσαν ινδική κάνναβη. Αφού καταγράφηκαν οι γαίες όπου καλλιεργούσαν κάνναβη, με τον νόμο ΓΡΚΓ΄/1906 οι αγρότες της συγκεκριμένης καλλιέργειας όφειλαν να καταβάλουν στο κράτος 8 δραχμές ανά στρέμμα. «Ο νόμος (ΓΡΚΓ΄/1906)[…] ορίζει ότι τα ποσά που εισπράττονται από το Δημόσιο καταθέτονται σε κάποιο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την αποξήρανση ελών, τελμάτων, την κατασκευή δημοτικών οδών κλπ. Κατά προτίμηση μάλιστα τα έργα αυτά γίνονταν στους δήμους απ’ όπου προέρχονται οι φόροι, δηλαδή στους δήμους όπου γίνεται καλλιέργεια ινδικής κάνναβης»." (https://anarchypress.wordpress.com/2019/08/20/%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%84-2/)
    Συνθετο το θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η λέξη «ναρκωτικά» (narcotics) είναι ο νομικός όρος για τις απαγορευμένες ψυχοδραστικές ουσίες.
    Πρώτη τέτοια που απαγορεήυτηκε στην Ευρώπη ήταν το τσάι από τους Άγγλους, στην Τουρκία ο καφές από ένα σουλτάνο,
    στις ΗΠΑ το όπιο μόνο για λευκούς ενώ οι Ασιάτες επιτρεπόταν να το καπνίζουν.

    Στην Ελλάδα είχαμε αυτοφυές όπιο (αφιόνι) που ήταν σωτήριο και για βήχα, κρυώματα κλ μα 'μάστιγα' έγινε όταν απαγορεύτηκε. Όσο για την καημένη την Κάνναβη που σήμερα τη συστήνουν οι γιατροί διότι μέσα στα πολλά καλά της ενισχύει τη δράση άλλων φαρμάκων, είχαμε τεράστιες καλλιέργειες για τα καναβόσκοινα καθώς η ίνα της είναι πολύ δυνατή.
    Ας όψονται όμως κάτι συνθήκες που επέβαλλαν οι ΗΠΑ
    και κατασκευάστηκε η Μάστιγα, πακτωλός λαθρεμπορίου και πανίσχυρος για την καταστολή 'εσωτερικός εχθρός' που τάχα σκοτώνει τα παιδιά μας...

    Αχ βαχ... #SupportDontPunish η απάντησή μας.
    #ΥποστήριξηΟχιΤιμωρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

λαλατε