22 Ιανουαρίου 2016

Ζάχος Παπαζαχαρίου "ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΚ ΦΟΥΡΝΑ ζωγράφου και αλχημιστή"

Υπάρχουν γραφές σύνθετες, σαν τόσους πολλούς που μας έχουν πρήξει, αλλά υπάρχει και ο τρόπος γραφής ο γλυκός. Ο ευθύς, Που η μια πρόταση ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ που διαβάζεις. Δάσκαλος μεγάλος Ο Παπαδιαμάντης και μέγα παρακαταθήκη τα παραμύθια της Ανατολής (μακριά από τα Εσπερινά)...
Έ! Το λοιπόν είτε ακούς τον κο Ζ. Παπαζαχαρίου το ίδιο πράγμα είναι. Μια γλυκύτης μια αναπόληση μια διαχωριστική γραμμή απέναντι στην Εσπερία.

Προσωπικά για να ηρεμήσω στο κομπιούτερ τα τελευταία έτη πάγαινα στην ιστοσελίδα την Τούρκικη το TRT.GR και διάβαζα τα γλυκά παραμύθια της Ανατολής. (μην τα ψάξετε έχουν κοπεί ανάθεμά τους). Είχα χρόνια να διαβάσω ένα τέτοιο βιβλίο. Ένα βιβλίο ΟΥΣΙΑΣ και στρωτού λόγου. Οι μεγαλοσχήμονες της Εσπερίας φυσικά μπορεί να είναι εκνευρισμένοι. Να αφρίσουν. Να πουν ότι είναι ένας Λόγος απλός, μη αλληλοβοηθούμενος από τερτίπια στυλ Ουμπέρτο Έκο. Εχέστημεν.

Εμείς είμαστε σε πλήρη συναισθηματική φόρτιση διαβάζοντας την ΑΠΛΗ γραφή με τα ΓΙΓΑΝΤΙΑ νοήματα και τα γιγάντια ταξίδια. Ευρυτανία, Άγραφα, Βασιλεύουσα, Προύσα, Άγιο Όρος.

Εδώ θα ήθελα να πω ότι στην λογοτεχνία έχω ένα βίτσιο. Θέλω εικόνες φύσης. Γιατί το ον όξω από την φύση είναι ένα υστερικό πλάσμα, ένα φοβισμένο ατομίδιο μια άνευ αξίας πράγμα.

Το βιβλίο δεν το έχω τελέψει και γράφω συνειδητά ΤΩΡΑ. Γιατί οι πληροφορίες μου λένε ότι έρχεται το κλάμα με βαρβάτη μορφή. Ως τώρα έχω γοητευθεί από ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Είμαι κομμάτι του γίγνεσθαι (α ρε λέξεις κούφιες και ηχηρές... άκου γίγνεσθαι... ΠΕΣ ΟΤΙ ΧΩΘΗΚΕΣ ΜΕΣΑ ΜΠΑΡΜΠΑakrat... ότι ζεις στα ψηλά βουνά, με τις εικόνες, τους Βογόμιλους...).

Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο γιατί θα είναι βαρετό.... Αν σας φλογίζει η ΙΣΤΟΡΙΑ και θέλετε να έχετε μια άποψη λογοτεχνική μεν αλλά ΙΣΤΟΡΙΑ πάτε τσάρκα με τον κο Ζάχο Παπαζαχαρίου και μάθετε τον βίο του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΚ ΦΟΥΡΝΑ... Πάτε μια τσάρκα και ζήστε στην Σαλονίκη με τον Ραβίνο που πήγε στην Πόλη με ένα λεφούσι για να κηρύξει η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΤΑ την ένωση των θρησκειών.. Μάθετε για τους ..... ΜΑΘΕΤΕ ......

ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΒΙΝΟΥΣ...

Οι εκδόσεις ΦΑΡΦΟΥΛΑ για άλλη μια φορά ... έγραψαν με ένα βιβλίο που θα πρέπει να είναι στην βιβλιοθήκη κάθε άνθρωπου και δη Ρωμιού...


6 σχόλια:

  1. ΑΚΡΑΤητε!
    βγήκε ή δεν ...εμφανίστηκε το βιβλίο;;;;
    στείλε μου ε-μαιλ...
    Υι'ωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω γιατί σε συγκινεί η έννοια
    της "ρωμιοσύνης", δηλαδή της μοναρχικής
    θεοκρατίας πασπαλισμένης με δεισιδαιμονίες
    και σκοταδιστικό συντηρητισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα εμένα με συγκινεί??? ΈΧΩ ΜΑΘΕΙ ΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ανεξάρτητα με τις πεποιθήσεις μου ΕΊΝΑΙ ΕΞΑΣΚΗΣΗ

      Διαγραφή
  3. Αρ. γι αυτά που λέγαμε πίνοντας στου Διαμαντή...
    dikaex.blogspot.gr.
    mail eapenanti@gmail.com

    εις το επανιδείν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

λαλατε