28 Μαΐου 2013

ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΦΟΥΛΑ.... ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΕΝ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ALL STAR...



Ναι, ναι... Είναι αλήθεια... Ψες την μεσημβρίαν πήγα στο βιβλιοπωλείο του ΦΑΡΦΟΥΛΑ...ριου και αγόρασα το εν λόγω περιοδικόν... Οποία χαρά.... !!!!

Αφιερωμένο το τεύχος εις το χιούμορ... Από το βλέφαρο που έκανα είναι αξιόλογο... Αλλά επειδή θα αργήσω να το μελετήσω... προηγείτε ο Τ. Βουρνάς πρέπει να γράψω τάχιστα παρουσίαση..

Το αστείο της υποθέσεως είναι το χρώμα... Βρε παιδί μου είναι το αγαπημένο χρώμα μου... Το ψυγείο μου (Κινέζικο από εργοστάσιο στην Ιταλία... αμέ) είναι στο ίδιο χρώμα με το εξώφυλο. Τα ντουλάπια της κουζίνας κατά 50% επίσης...

Τα αγαπημένα μου Τ-Shirt επίσης είναι το ίδιο χρώμα... Και το απίστευτο !!!!!!! Τα αγαπημένα μου ALL STAR  !!!!!!!! ναι ναι σωστά το μαντέψατε είναι περτικαλί... Το λατρεμένο μου χρώμα...



Τα ALL STAR δεν με αφήνει όμως η σύζηγος να τα κυκλοφορήσω όξω.... Τα μπλουζάκια τα απαγορεύει, μόνο στον ύπνο με αφήνει... Όμως το ρημάδι θα βάλω στο σαλόνι τον ΦΑΡΦΟΥΛΑ και θα ισοφαρίσω... Τρέμε γυναίκα.... Σήμερα στον ΗΣΑΠ διάβασα δύο σελίδες του αγαπημένου Ζάχου... Σταθερά κανονιοβολεί εναντίον της Δύσεως.... Πυρ κατά βούλησιν...


Έχουμε λοιπόν θέμα... Θέμα μελέτης και πάρλας... Εκείνο που μου άρεσε βρε αδελφέ μου είναι το κειμενάκι της συντάξεως δηλαδή του εκδότου... Περιεκτικό και ουσιαστικό.... Και επί τέλους βάζει τα πράματα στην θέση του... Μια χαρά τα λέει για την αιώνια γκρίνια περί λίγων χρημάτων των εκδοτών βιβλίων... Πήξαμε στην μίρλα... Όπως έλεγε ο Δημοσθένης... "Βρες μου ένα επιχειρηματία που να μην βγάζει το κάτι τις..." ή όπως είπε ο Δελαστίκ (μου το ανέφερε φίλος) "αν φέτος έπεσε ο τζίρος 30% και πέρσι άλλα 30 % το ρημάδι σε 3,5 χρόνια γιατί δεν έκλεισαν ; )

Τώρα το περιοδικόν έχει αυτά που γράφει στο blog του ο ΦΑΡΦΟΥΛΑ.. ριος...


Από τα περιεχόμενα του τεύχους: Μπάμπης Άννινος: «Αι πηγαί του γέλωτος», Ε. Ζάχος-Παπαζαχαρίου: «Το γέλιο χτες και σήμερα», Ηλίας Κωστόπουλος: «Οι αρχαίες ...σύγχρονες θεωρίες περί χιούμορ», Ανρί Μπερξόν: «Γενικά για το κωμικό», Απόστολος Θηβαίος (για το σκαριμπικό χιούμορ): «Η νύχτα στο κάστρο», Θανάσης Αθανασόπουλος: «Μουσική και χιούμορ», Δάφνη Χρονοπούλου: «Με Φρόυντ ή Αρχίλοχο ή πως τιθασεύεται το θηρίο», Ευφροσύνη Μαντά-Λαζάρου: «Ο διάπλους του σκοτεινού Αχέροντα με χιουμοριστικές αποχρώσεις», Κ. Κάλχας: «Απήλθεν ο [καραγκιοζοπαίχτης] Γιάνναρος», Έφη Χρυσού: «Οι τελευταίες οδηγίες…», Ζαχαρίας Στουφής: «Το χιούμορ και η σχέση του με τον θάνατο», Κων/νος Μπούρας: «Αποχρώσεις του σκηνικού χιούμορ», Νίκος Ξένιος: «Ιδιωτικά χαμόγελα, δημόσιες αρετές».
Aνιχνεύοντας το χιούμορ ανά τόπους: Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού: «Μια σατιρική “βιογραφία” της Λευκάδας και του Λευκαδίτη», Νώντας Τσίγκας (Βογατσικό): «Μπριάνις κι μπούφ’», Νάσης Αλευράς (Κοζάνη): «Η συντέλεια απ’ τουν κόσμου», Οδυσσέας Ζούλας (Αστακός Ξηρομέρου): «Τα συμβάντα στην Πάτρα».
Μεταφράσεις: Ο Μ. Δαρβίρας μεταφράζει το σημαντικό κείμενο του Τσέχου διανοητή Karel Kosík «Ο Σβέικ και η Μπουγκούλμα», η Ε. Μικέλλη το κείμενο της ομάδα Α.Ι.V. (Μπρνο, Τσεχοσλοβακία): «Το γαλάζιο χιούμορ» και ο Ν. Σταμπάκης το διήγημα της Βελγίδας υπερρεαλίστριας Marianne van Hirtum «Ευθανασία — Απαγωγή γάτας — Τριάντα φράγκα — Ο κτηνίατρος».
Εικαστικά: Εύη Τσακνιά: «Ο ιός του χιούμορ και το μικρόβιο της τέχνης».
Ποίηση και χιούμορ: Χρήστος Τουμανίδης: «Οι Γρεγερίες». Ποιήματα με χιούμορ από τις/τους: Βασιλική Γεροκώστα, Δέσποινα Καραπάνου, Πάτροκλο Λεβεντόπουλο, Θόδωρο Μπασιάκο, Σωκράτη Μαρτίνη, Γιάννη Πάσχο και Χρήστο Τσατσαρώνη,.
Μικρή ανθολόγηση σατιρικής ποίησης: Α. Κάλφογλου, Αθ. Χριστόπουλος, Ανδ. Λασκαράτος, Μ. Άμβλιχος, Κλ. Τριαντάφυλλος, Δ. Καμπούρογλους, Γ. Σουρής, Κ. Σκόκος, Πωλ Νορ

  • w Μαζί με το τεύχος, κυκλοφορεί το 8ο φύλλο της εφημερίδας Η Ηχώ της Αεραλάνδης με θέμα: Ο ΛΑΛΑΒΡΑΚΑΣ όλα όσα θα πρέπει να ξερετε γι’ αυτόν!

  •  Η παρουσίαση του τεύχους θα γίνει την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 στον Ορίζοντα Γεγονότων (Κεραμεικού 88) στα εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί με το ίδιο θέμα.
Ο Φαρφουλάς κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία ή αποστέλλεται με αντικαταβολή. Αν δεν το βρίσκετε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω mail ή στο τηλέφωνο των εκδόσεων.

2 σχόλια:

  1. Καλοδιάβαστος!
    Πιστεύω είναι πολύ καλό τεύχος.

    (και τα all star να τα φοράς και έξω.. άμα σε δει θα αλλάξει γνώμη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δάφνη να είσαι καλά θα το μελετήσω

      χαχα με τα παπούτστα... πάντως όλα είναι αλήθεια όσα γράφω...

      είναι το λατρεμένο χρώμα μου και το έχω παντού στο σπίτι και τα ρούχα μου...

      Διαγραφή

λαλατε