28 Ιανουαρίου 2013

O ΤΕΩΣ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΗΣ ΝΥΝ ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ ΕΚΔΟΤΗΣ ΚΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΚΟΝΤΑ 200 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ






Φίλος εργαζόμενος μου είχε στείλει με email ανακοίνωση των εργαζομένων στις εκδόσεις Λυμπέρη. Για άγωστο λόγο πήγε στα spam !!!!

Σπεύδω με καθυστέρηση να επανορθώσω.... Συγνώμη στους φίλους εκεί πάνω που δεν το δημοσίευσα την κατάλληλη στιγμή.... Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

Εύχομαι ο αγώνας να στεφθεί με επιτυχία όχι για άλλο λόγο αλλά γιατί σήμερα εσείς αύριο εμείς....













ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εμείς οι εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη καταγγέλλουμε ότι ο εργοδότης μας, Αντώνης Λυμπέρης, αφού μας υποχρέωσε σε τρεις περικοπές μισθών και εκ περιτροπής εργασία τα τελευταία δύο χρόνια, αφού μας πλήρωνε από τον Απρίλιο του 2012 με έναντι (κατά μέσο όρο 400 ευρώ το μήνα), αφού εγκατέλειψε την εταιρεία με αιφνιδιαστική παύση εργασιών στις αρχές Νοεμβρίου –έχοντας προηγουμένως «περάσει» τα περιοδικά που τον ενδιέφεραν σε άλλα επιχειρηματικά σχήματα τα οποία δολίως προετοίμαζε από καιρό–, αφού μας άφησε, με δυο λόγια, στο δρόμο, δεν έχει καταβάλει μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ από τους πέντε μήνες που μας οφείλει (και ασφαλώς ούτε τις αποζημιώσεις όσων απολύθηκαν), ενώ εσχάτως δεν μας κατέβαλε ούτε το δώρο Χριστουγέννων.
Και να φανταστεί κανείς ότι στην «αποχαιρετιστήρια» επιστολή του έγραφε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι άμεση προτεραιότητά μου είναι να εξασφαλιστείτε εσείς για τις οικονομικές εκκρεμότητές μας απέναντί σας». 50 ημέρες μετά, δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ!
Απέναντι σε αυτή την προκλητική και ανάλγητη στάση του εργοδότη μας, εμείς οι εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη συνεχίζουμε τον αγώνα για τη δικαίωσή μας με όλα τα δικαστικά και συνδικαλιστικά μέσα. Ζητάμε τη στήριξη όλων των εργαζόμενων στον Τύπο και τα ΜΜΕ, και όχι μόνο, ζητάμε από κάθε εμπλεκόμενο φορέα να πιέσει με όποιον τρόπο μπορεί τον εργοδότη μας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του (πλην ημών, οφείλει και 2.900.000 ευρώ στα ασφαλιστικά μας ταμεία) και δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε ανυποχώρητα την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και τα αυτονόητα δικαιώματά μας.

Οι εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη
 






4 σχόλια:

  1. Αλλος ενας Κωστόπουλος,άνθρωποι που θα μπορουσαν να πιάνουν καρβουνο και να γίνεται χρυσάφ,βούλιαξαν μέσα στα παλάτια από άμμο,τα οποία οι ίδιοι έχτισαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παιδες

    με το συμπαθειο που σας έγραψα

    πάσχω και σκέπτομαι οπότε δεν σας έγραψα... απλά δεν γράφω σαν σκέπτομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

λαλατε