21 Οκτωβρίου 2010

H HΘΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΤΩΝ ΕΞΙ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ στο Γουδί...



Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποκατέστησε την ηθική τιμή των έξη δολοφονημένων "ηγετών" και υπευθύνων, της μικρασιατικής καταστροφής.
Ήταν το 1922, οι Βενιζελικοί είχαν επανακαταλάβει με το κίνημα τους την Αθήνα δηλ. την Ελλάδα. Οι πρόσφυγες είχαν γεμίσει την χώρα. Η φτώχεια είχε γενικευθεί. Οι ανάπηροι, οι χήρες τα ορφανά ήταν η ζωφερή πραγματικότητα.
Η αστική τάξη, έπρεπε με αίμα να αποκαταστήσει ένα κάποιο δίκαιο. Να πει στο ΠΡΟΔΟΜΕΝΟ κατεστραμένο "πόπολο" ΝΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ... δεν είμαι εγώ...
Να γλυτώσει αυτή και με λίγους νεκρούς να καθαρίσει να ξεπλύνει το έγκλημα της Μικρασιατικής εκστρατείας και της καταστροφής της Ρωμιοσύνης σ' όλη την υπό διάλυση Οθωμανική αυτοκρατορία.
Τότε ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ για πρώτη φορά οι ρωμιοί της τέως Οθωμανικής αυτοκρατορίας και οι παλαιοί Έλληνες της τέως "μικρής και εντίμου ΕΛλάδος" άρχισαν να σπάζουν τους ΔΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ με την απάτη της ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΘΑΛΑΣΣΩΝ να σπάζουν εν σπέρματι τους δεσμούς τους με τους Βενιζελικούς και τους μοναρχικούς.
Να ανατέλει το άστρο της εξέγερσης της επανάστασης και του σοσιαλισμού.
Ήδη εν σπέρματι οι κομμουνιστές (πάσης φύσεως τάσεων) είχαν ήδη στην συντριπτική πλειοψηφία ταχθεί ΚΑΤΑ της μικρασιατικής εκστρατείας ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΚΑΘΑΡΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΖΑΛΗ που οδήγησε στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...
Να υπενθιμήσουμε ότι ο Ελληνικός στρατός δεν πήγε στην μικρά ασία για να λευτερώσει τους ρωμιούς. Πήγε σαν εντεταλμένος της ΚΤΕ (πρόγωνος του ΟΗΕ) για να εγγυηθεί την επίλυση του πολιτιακού διχασμού της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Από την μια πλευρά ο σουλτάνος στην Πόλη και οι Νεότουρκοι στα αντάρτικα στρατιωτικά τάγματα (τσέτες... κοινή λέξη τότε στα βαλκάνια).
Μεταξύ μας παραπήραμε φόρα φτάσαμε ως την Άγκυρα υπερασπιζόμενοι τόσο ευθέως τον σουλτάνο που φρίκαρε η ΚΤΕ δηλαδή οι Άγγλοι έκοψαν την παροχή όπλων... κλπ κλπ κλπ....
Μετά έγινε ένας συνωστισμός στην προβλήτα χαχαχα απατεώνες... πάει καλιά το πόπολο πάει η Ιωνία και η ρωμιοσύνη...
Η Οθωμανική αυτοκρατορία σαν ιδεολογικό εργαλείο καταρέει πάραυτα συγκροτείτε ξανά με κυρίαρχη ιδολογική χατζάρα δια μέσω του Τουρκισμού... κλπ κλπ
Επιστροφή στα δικά μας λοιπόν...
Μετά την ήττα και την ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της Ρωμιοσύνης στην Ιωνία εμ να κοιμάσε στην Κηφισιά χάμω στο αγιάζι στην Νέα Σμύρνη στους Αμπελόκηπους κατάχαμα ρακένδυτος πειναλέος και να μην ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ?????
Εδώ ας πω κάτι σαν μια προσωπική εξομολόγηση. Οι πολεμιστές ανάπηροι και τα ορφανά είχαν μια κομμούνα διατροφής και στέγασης (κάτι δηλαδή στρατιωτικές σκηνές) στον Άγιο Δημήτριο των Αμπελοκήπων... Πίσω από το γήπεδο του Παναθηναικού ήταν μια μεγάλη έκταση πράσινου που την ήθελαν να πάνε να την κάνουν παραγκούπολη. Προσπάθησαν να πάνε να την καταλάβουν και έκαναν ομάδες περιφρούρησης μαζί με τους ανθρώπους του Παναθηναικού που δεν ήθελαν τα γήπεδό τους να καταληφθεί από τους πρόσφυγες..
Τελικά όταν άκουσαν οι πολεμιστές και τα ορφανά τις εκκλήσεις των πεινασμένων γυναικών και τα κλάμματα των παιδιών επέστρεψαν ρακένδυτοι στις σκηνές τους...
Πρέπει να πω ότι η είσοδος των προσφύγων που ΔΙΕΛΥΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ αντιμετωπίστηκε με μεγάλη δυσφορία από τον γηγενή πληθυσμό.
Εν τω μεταξύ μετέφεραν εδώ όλη την θρησκοληψία την οπισθοδρόμηση της Οθομανικής αυοκρατορίας. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ μεγάλη η ελκτυική δύναμη της επανάστασης των μπολσεβίκων που ενοποίησε τους ΑΝΤΙΜΟΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΥΣ εργάτες και τους πρόσφυγες στο ΣΕΚΕ. Και ευτυχώς που ήταν και η ηρωική ΦΕΝΤΕΡΑΣΙΟΝ η εβραική δηλαδή σοσιαλιστική οργάνωση που γρήγορα ενσωματόθηκε στην Ελλάδα (έχουν γνωρίσει κατακτητές και κατακτητές....) Διάβαζα το καλακαίρι τα απομνημονεύματα του Μπεναρόγια για το πόσο γρήγορα έμαθαν Ελληνικά με ταχύρυθμους τρόπους..

Μέσα σε τούτο το καζάνι της πτώσης και των ταξικών συγκρούσεων οι Βενιζελικοί έστησαν στα γρήγορα ένα έκτακτο στρατοδικείο υπό τον Οθωναίο.
Κλέβω από μπλοκ τους δικαζόμενους..

* Δημήτριος Γούναρης (59 ετών, πρώην Πρωθυπουργός)
* Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης (68 ετών, πρώην Πρωθυπουργός)
* Νικόλαος Στράτος (50 ετών, πρώην Πρωθυπουργός )
* Νικόλαος Θεοτόκης (44 ετών, Υπουργός Στρατιωτικών στην κυβέρνηση Πρωτοπαπαδάκη)
* Γεώργιος Μπαλτατζής (56 ετών, Υπουργός Εξωτερικών στις κυβερνήσεις Γούναρη και Πρωτοπαπαδάκη)
* Ξενοφών Στρατηγός, υποστράτηγος ε.α. (53 ετών, Υπουργός Συγκοινωνιών στην κυβέρνηση Γούναρη)
* Μιχαήλ Γούδας, υποναύαρχος ε.α. (54 ετών, Υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Γούναρη)
* Γεώργιος Χατζανέστης, αντιστράτηγος (59 ετών, Αρχιστράτηγος Μικράς Ασίας και Θράκης)

Το δίκαιο αίτημα των κατηγορουμένων να δικασθούν από το Ειδικό Δικαστήριο κατ' εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών απορρίφθηκε από τον Πάγκαλο με εξωνομική αιτιολόγηση. Τρεις μέρες νωρίτερα (21 Οκτωβρίου) είχε συγκροτηθεί το έκτακτο στρατοδικείο με πρόεδρο τον υποστράτηγο Αλέξανδρο Οθωναίο.

Εδώ να πω ότι κάθε κυβέρνηση στην χώρα τούτη εκεί πάει στα στρατοδικεία και τις ειδικές επιτροπές... Έτσι έκανε ο Τσολάκογλου όταν ανάλαβε με τους Χιτλερικούς... Έστησε στα δικαστήρια και αποκάλυπτε ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ των Μεταξικών, ή των προ του 36 κυβερνήσεων...

ΠΙΑΝΕΙ Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΑΥΤΗ ΠΙΑΝΕΙ ΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ...!!!!!!!!!!!!!!!!


Έ μετά έστησαν έξη από δαύτους στο Γουδί (σήμερα πάνω από τον τόπο της εκτέλεσης η Αγία Αικατερίνη νομίζω) ... άλλη ιστορία και δαύτη όταν κάνεις ένα έγκλημα χώνεις και μια εκκλησιά από πάνω ΚΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΑΥΤΗ καλά κρατεί ως σήμερα...

Όλα έγιναν στα γρήγορα... Μην τυχόν φτάσει ο ναύαρχος ΤΑΜΠΛΟΤ απεσταλμένος των ξένων και αναγκαστούν και υποχωρήσουν... Και απέξω από αυτό μεγάλα τμήματα λαού ιδιαίτερα των προσφύγων αλλαλάζοντας υπέρ της εκτέλεσης είπαν μέσα τους... "ΑΧ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΜΕ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ"..

Μάλιστα... Και οι πλούσιοι αυτής της χώρας είπαν... "ΑΧ ΧΑΣΜΕ ΕΞΗ ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ".

Εμείς οι αριστεροί δεν μπήκαμε στο λούκι τούτο... Δόξα να χει ο γιαραμπής... Ούτε θέλαμε να πάμε να γίνουμε νταβάδες στην πολιτιακή κρίση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Οϋτε θέλαμε να σφάζουμε τους Νεότουρκους ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΠΟΚΤΟΥΣΑΝ ΕΝΝΙΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ που την βρήκαν στο πρόσωπο του Κεμάλ Αττατούρκ ΘΑ ΚΑΤΕΣΦΑΖΑΝ ΤΗΝ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ.
Αλλά που να ακουστούμε... Μια ζωή πίσω από εθνικές αερολογίες... Να πάρε παράδειγμα αδελφέ...

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ... άντε να δούμε πότε θα ξεχρεώσουμε...

Κατα΄καιρούς οι πλούσιοι ξυπνάνε σκέπτονται μια εθνική παπαρολογία πείθουν για τα εθνικά δίκαια... με πολλά ταρατατζούμ και τρέχουμεεεεε οι πτωχοί...


ΚΟΝΤΑ ΕΚΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥΣ..

ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΗ...

ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ (ο Γεώργιος Παπανδρέου ξεκίνησε με το αίμα εργατών στο Πασαλιμάνι... να μην το ξεχνάμε...)
ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ 1936 στην σαλονίκη ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ...

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ.... ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ...

12 σχόλια:

  1. Που λες, τα ιστορικά στοιχεία δεν τα ξέρω, αλλά με το φτωχό μυαλό που έχω, πάντα είχα αυτην τη απορια...πως είναι δυνατόν να θεωρούνται Θεοί άνθρωποι που οδήγησαν στην καταστροφή και στον θάνατο τόσο κόσμο..χώρια τα άλλα...Τι δουλειά είχαμε εκεί? Δηλαδή ξέρω τι δουλειά είχαμε, αλλά πως πείθεται ο κόσμος να ακολουθεί τέτοια πράγματα? Αυτό δεν μπορώ να το χωνέψω...ουτε για τότε, ούτε πως τα τρώνε έτσι αμάσητα τώρα...
    Για να δούμε που θα μας βγάλει..
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα ακρατ!!
    Ελπίζω να σε βρίσκω καλά :) και όλα να σου πάνε μελισσένια
    διάβασα στο σχετικό άρθρο για τους εκτελεσμένους ότι υπήρχε πρόβλημα για την παράσταση στην δίκη των προσφυγικών συνδέσμων.
    αλλά αναρωτιέμαι, τι σημασία έχει μια αθώωση, δίκαιη ή άδικη, δεν το θα το κρίνω αυτό, αν ερχεται μετά την εκτέλεση. και γιατί ο ελληνικός λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου όταν με τέτοια ιστορία πρέπει να ήταν ελέφαντα

    υγ: σχετικά με το προηγούμενο ποστ: το πιτογυρίζειν είναι πάντοτε και φιλοσοφείν

    να σαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πανδαμάτωρ ...
    οι Δικαστικές Αποφάσεις ...
    κι αυτοί που γράφουν την Ιστορία ...
    Δεν δικαιώνουν πάντα τον τεθνεότα !!!
    Όσο κι αν οι μνήμες ξεθωριάζουν ...
    η εντύπωση πάντα μένει για ένα απ'
    τα μεγαλύτερα εγκλήματα των αστικών
    κομμάτων αλλά και των ξένων πατρόνων
    τους τη Μικρασιατική καταστροφή !!!
    Το σημείο που θα διαφωνήσω είναι πως ...
    "μετέφεραν εδώ όλη την θρησκοληψία την οπισθοδρόμηση της Οθωμανικής αυοκρατορίας" !!!
    Είναι γνωστό ότι οι Μικρασιάτες ήταν αιώνες μπροστά σε μόρφωση, κουλτούρα, ήθη, επίπεδο διαβίωσης ...
    Τουλάχιστον ήταν λιγότερο θρησκόληπτοι και περισσότερο προοδευτικοί απ' την υπόλοιπη χώρα ...
    Πράγμα που φάνηκε στη συνέχεια ...
    Την καλησπέρα μου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλά τα γραφόμενα Ακρατ, και τελικά ίσως η ιστορία να μην κρίνει πάντα, κι ούτε και δίκαια.

    Το γεγονός όμως της Μ. Α καταστροφής, για τον Ελληνισμό, είναι πληγή και ένα γιατί..
    Γιατί τέτοια ηλιθιότητα;
    Άγνοια;
    Φιλοδοξία;
    Υπήρξαμε πιόνια και το αίμα που χύθηκε τελικά ήτα το δικό μας;

    Θα συμφωνήσω με τον Άγρυπνο για την φράση σου περί οθωμανικής θρησκοληψίας κλπ.

    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. sofia

    χαχα

    ο θάνατος είναι ΚΑΘΑΡΣΗ...

    ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

    για ένα και μοναδικό λόγο...

    ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΟΝΑΔΙΚΗ Η ΖΩΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ιμμαήλ

    βρε βρε το ζουζουνάκι μας

    καλημέρα βρε δικηγορίνα μας...

    όλα έχουν αξία για την ζωή ενός έθνους...

    ιδιαίτερα τίθετε ξανά το ερώτημα ... ΤΙ ΘΕΛΑΜΕ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ???

    τα σωματεία που ενδιαφέρονται δεν το θέτουν έτσι το θέτουν...

    ΠΟΙΟΣ ΦΟΥΣΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ηττηθήκαμε??

    ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. side 21

    εγώ δεν είμαι ζυγιστής για να ξέρω αν οι μικρασιάτες ήταν καλύτεροι από τους ""ντόπιους"".
    Ξέρω ότι ήταν δεμένοι με το Πατριαρχείο ..

    ενώ ο Αιγυπτιότικος Ελληνισμός ε?
    μακράν ... Να και Καβάφης να και ιδρυτές του ΚΚΑιγύπτου να και αναρχοσυνδικαλιστές και και και και

    για τα δικά μου δεδομένα πχ δεν εκτιμούσα τον Νοτιοιταλικό Ελληνισμό

    Πχ εκτιμώ τον Ποντιακό Ελληνισμό γιατί μπήκε ΕΝΕΡΓΑ στο προσκήνιο δεν ήταν ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΗΣ...

    Ο μικρασιατικός ελληνισμός έγινε προοδευτικός μόνο εξ αιτίας του γεγονότος της διαβίωσής του μέσα στην ΕΛλάδα...

    Στην Οθωμανική αυτοκρατορία δεν γνωρίζω να έκανε και πολλά...

    Άλλο μικρασιάτες φυσικά άλλο πολίτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βάσσια

    οι λαοί χαρακτηρίζονται με τα ΛΑΘΗ τους και τα ΚΑΛΑ...

    εγώ πχ όταν ακούω Κροάτες λέω αμέσως Χιτλερικοί... δεν άρκεσε ο Τίτο..

    Όταν ακούω Ιταλούς γελάω... Μουσολίνι ΚΚΙταλίας... ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Κράξι ... για πλάκα... ένας Γκράμσυ ή ένας Μπορντίγκα δεν άρκεσε...

    Όταν ακούω Γάλλους ρωτάω με αγωνία τι σόι Γάλλος μάτια μου? Παρισινός.... ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΘΕΟΣ ΡΙΣΠΕΚΤ... χωριάτης?? άστον να πάει θα πουλήσει την μάνα του στον σύγχρονο Πρώσο...

    αυτές είναι οι σταθερές μου ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας το δουν και σήμερα τα λογής λογής κομματόσκυλα, ένα παιγνιδάκι τους έβαλαν να παίξουν. Την εξουσία την έχουν άλλοι, οι οποίοι άμα τους κάτσει χαλάνε και τα μεγάλα πιόνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ομολογώ πως τα ιστορικά στοιχεία που παρέθεσες με διαφώτισαν. Απορία: παραγραφή δεν είχε τότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. alex stath

    άστα καλώς ήλθες στο μπλογκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. phlou flis

    ωχ από μένα βρε περιμένεις ιστορικές ενημερώσεις?

    ωχ αμάν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

λαλατε